Information

Hawks

Hawks



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hökar är en underfamilj av rovfåglar som tillhör hökfamiljen. På Rysslands territorium är goshawk och sparrowhawk de mest utbredda.

Hökarnas släkt inkluderar fyrtio-sju arter. Bland alla arter anses goshawk (eller stor hök) vara den mest typiska representanten.

Denna höks totala kroppslängd kan uppgå till åttioåtta centimeter och dess massa är ett och ett halvt kilo. Färgningen av vuxna hökar på den ventrala sidan av kroppen har en vitaktig nyans, som släpps ut på grund av tvärgående bruna ränder.

Kroppens ryggsida är gråbrun. Äkta hökar är en del av släktet med hökfamiljen. Dessa är rovfåglar. Hökarna har en smal kropp. Hökarnas vingar är korta och breda, böjda. Tassarna på dessa fåglar är långa och klorade. Dessa tassar är nödvändiga för att hökar kan döda sitt byte. Näbben är krokad och mycket skarp.

Hanhökar är vanligtvis mindre i storlek än kvinnor. Dessa fåglar tittar ofta på sitt byte som höjer sig i luften eller på en dais. Efter att ha hittat byte flyger hökarna mot det som en pil. Som regel ingår däggdjur och små fåglar i kosten.

Hökarnas livsmiljö är buske och skogsmark (barrskog och lövskog), dessa fåglar bor i skog och bergsområden i Nordamerika och Eurasien. Skogar som består av höga och gamla träd är mer föredragna som plats för häckning.

Belysningen av häckningsplatsen bör vara medium. Dessutom är en förutsättning närvaron av små kanter nära boet (för jaktändamål).

Kommunikationsmedlen mellan hökar är ljudsignaler, vilket är särskilt märkbart under häckperioden, när både män och kvinnor avger ungefär identiska vibrerande ljud.

Goshawks föder upp en gång om året - honan lägger två till fyra blåvita ägg. Hökarna blir oberoende ungefär 95 dagar efter födseln och vid ett års ålder blir de sexuellt mogna.

Den största arten av hökarnas släkt är goshawk. Handens vikt varierar i regel från 630 till 1100 gram. Kroppslängden är ungefär lika med femtiofem centimeter. Goshawkens vingstång är ungefär en meter. Kvinnor av goshawks är större än män. Deras vikt varierar från 860 till 1360 gram, längden når sextio centimeter. Vingspåret sträcker sig från hundra och fem centimeter till hundra och femton centimeter. Goshawken är utrustad med längre och bredare vita ränder av fjädrar ovanför ögonen än andra medlemmar av hökgen. Dessutom konvergerar dessa fjädrar i goshaws på baksidan av huvudet. Vita ränder på alla hökar ger intrycket av vita ögonbrynen. Vuxna goshawks ögon är rödbruna eller röda i färg. Unga goshawks ögon är ljust gula. Färgen på hanar och kvinnor på goshawks varierar från blågrå till svart. Ryggen, vinge-täcken och huvudet är vanligtvis mörkare i färgen. Den nedre delen av kroppen är ljus, tvärgående grå krusningar är tydligt synliga på den. Färgen hos unga individer skiljer sig betydligt från den hos vuxna hökar. Den yttre delen av vingarna, huvudet och hela övre delen av de unga hökarna är bruna. Bröstet är vitt med bruna vertikala ränder synliga.

Goshawks är rovfåglar. Deras diet inkluderar däggdjur, ryggradslösa djur, fåglar samt stora och medelstora reptiler. Ett intressant faktum är att vikten på rovet som valts av hökarna kan nå hälften av rovdjurets vikt. Ekorrar, harar, hasselrosar är ofta föremål för jakt på goshawks.

Goshawks är stillasittande. Detta gäller för de flesta populationer av dessa fåglar. Dessutom följer de flesta individer ett territorium under hela livet. Bland goshawksna finns det emellertid en population, som är migrerande. Häckningsplatser för individer av denna befolkning finns i nordvästra och norra delar av Nordamerika. För vintern flyger dessa fåglar till söder.

Goshawks följer alltid ett visst territorium. Till exempel, under byggandet av ett bo, demonstrerar ett par hökar öppet luftpiruetter runt deras häckplats, och om någon plötsligt invaderar deras territorium kommer hökarna att göra sitt bästa för att skydda det. Kvinnor har vanligtvis ett något mindre enskilt territorium än män med goshawks. Ett intressant faktum är att olika individer i territoriet mycket väl kan överlappa varandra. Boområden är ett undantag. Om vi ​​i allmänhet tar hänsyn till det enskilda territoriet under häckningsperioden, varierar det vanligtvis från 570 till 3500 hektar.

Ljudsignaler är ett kommunikationsmedel mellan goshawks. Som dock och andra hökar. Goshawks skrik är högt och sonoröst. I större utsträckning blir kommunikationen av dessa fåglar märkbar under häckningsperioden. För närvarande hörs ungefär identiska vibrerande ljud från både manliga och kvinnliga hökar. Den enda skillnaden är att den kvinnliga goshawken har en högre och lägre röst.

Goshawks föder upp en gång om året. Avelsperioden är begränsad till början av april och mitten av juni. Det bör noteras att aktivitetens topp observeras i slutet av april och i maj. Äggläggningen föregås av arbetet med att bygga boet, som börjar ungefär två månader innan. Som regel är platsen för boet en gren nära stammen i en övermogen skog. Goshawks ordnar boet nära öppna ytor, det vill säga ängar, skogskanter, vägar, träsk, etc. Boets diameter är vanligtvis cirka en meter. Det byggs i en höjd av femtio centimeter till en meter över marknivån. Som byggnadsmaterial använder hökar torra grenar, som ofta är förenade med buntar med nålar eller gröna skott, och som också är utrustade med barkbitar. Vanligtvis lägger honan två till fyra blåvit-ägg. Intervallet mellan att lägga varje ägg är två till tre dagar. Storleken på äggen är 59 x 45 mm. De är grova vid beröring.

Goshawk kycklingar kläcks tjugoåtta till trettioåtta dagar efter överföring. Endast kvinnan deltar i inkubationen av ägg. I detta avseende kan hanen ersätta henne endast under jakten. Efter att kycklingarna har fötts kvar kvar honkönen i boet ytterligare tjugofem dagar. För närvarande inkluderar hanens skyldigheter produktion av mat för både kycklingar och kvinnor. Avkomman stannar kvar i boet i trettifyra eller trettiofem dagar. Efter denna period kommer kycklingarna gradvis ut ur boet och flyttar till de närliggande grenarna på det infödda trädet. Hökarna kan börja flyga mellan åldrarna trettiofem och fyrtiosex dagar. Fram till sjuttio dagar ålder fortsätter emellertid föräldrarna att ta hand om avkomman, som fortfarande är den viktigaste källan till maten för ungarna. Ofta lämnar kycklingar plötsligt sina föräldrar. Nästan alla avkommor blir helt oberoende nittifem dagar efter födseln. Ett år efter födseln når goshawks sexuell mognad.

Sparrowhawk är en rovfågel som tillhör hökfamiljen. Spredningsområdet för sparvhaken (även känd som mindre hök) omfattar nästan hela Eurasiens territorium. Denna art lever främst i skogsområden. Sparrowhawkhane är nästan hälften av kvinnornas storlek. Objekten för jakt på dessa hökar är fåglar av medelstora och små storlekar. Det är mycket sällsynt att höra ett snabbt skrik från en sparvhök, som liknar följande: "kick-kick-kick". Det är också värt att notera att detta händer extremt sällan. Under ganska lång tid utrotades dessa fåglar mycket intensivt som ett rovdjur. Tjugotusen sparrowhawks sköts varje år i FRG. Sparrowhawk är den sista länken i livsmedelskedjan. I detta avseende samlas bekämpningsmedel aktivt i denna fågel. Den senare utgör ett hot mot bevarandet av denna hökart. Dessutom är innehållet av bekämpningsmedel i kroppen av dessa fåglar en mycket exakt indikator på att livsmiljön i sparvhaken är infekterad.

Sparvhönsstorleken är mindre än goshawkens storlek. Utåt liknar de varandra, men storleken skiljer sig faktiskt väsentligt. Sparvhökens kroppslängd varierar från tjugoåtta till trettioåtta centimeter, och vingspåret är ungefär lika med bara sjuttiofem centimeter. Storleken på kvinnan i Sparrowhawk är betydligt större än storleken på hanen (åtminstone kroppslängden är 25% mer). Kroppslängden på en kvinna kan överstiga fyrtio centimeter, och vingspåret når åttio centimeter. Sparvhuggens vingar är breda och korta. Svansen är ganska lång, denna omständighet hjälper individer att manövrera sig bland träd.

Sparrowhawk har en mörkgrå färg. Här talar vi om både fåglar och tikar av dessa fåglar. Men ibland finns det individer som har en blåaktig färg av fjäderdräkt. Den nedre delen av sparvhökens kropp har en något rödaktig färgton (det är därför man på avstånd kan tro att hökan har en röd fjäderdräkt), på vilken ljusgrå ränder märks. Iris i ögonen på dessa fåglar är antingen röd-orange eller orange-gul.

Sparrowhawk är en rovfågel. Sedan gamla tider, under höstsäsongen i Kaukasus och Krim, har jakt med dessa fåglar för flyttande vaktlar praktiserats. Förresten, denna funktion gav namnet till arter av sparvar. De fångas på hösten. Jakt undervisas i bara några dagar. I slutet av höstens jaktsäsong släpps ofta sparrowhawks i naturen.

Sparrowhawk följer en hemlig livsstil. Detta gäller även för de områden där denna hökart inte tillhör sällsynta fåglar. Individer av denna art föredrar skogar där det finns buskar och stora rader. Sparrhuvar flyger emellertid inte djupt in i skogarna. Ett intressant faktum är att Sparrowhawk är lättare att se på vintern. Anledningen till detta är att det är på vintern som han ofta håller sig i närheten av mänsklig bebyggelse och matare. Matarna är under kontroll av sparvar på grund av att de ofta innehåller potentiellt byte för hökar. Det här är finkar och sparvar. Sparrowhawk är mer utbredd i de subtropiska och tempererade zonerna i Gamla världen.

Sparrowhawk är en fågeljägare. Även vilda duvor blir ibland byte för stora kvinnor. Trastar är vanligare byte för dessa fåglar. Sparvarna attackerar det utvalda offeret från ett bakhåll. Det händer ofta att höken flyger ut ur sitt skydd med stor hastighet och stöter på sitt rov. Ibland flyger sparrowhawks ganska lågt, medan de ständigt vänder tills de plötsligt befinner sig bland rädda fåglar (små individer). Ett intressant faktum är att sparrowhawks, medan de jakter, följer nära varje roves rov. Resultatet av en sådan noggrann övervakning är att höken tar tag i offeret med hjälp av sina klövda tassar framåt. Dessa hökar är utmärkta jägare. Sparrowhawks förföljer ofta potentiellt byte direkt till mänsklig bebyggelse eller gömställe. Det är sant att det finns tillfällen då dessa fåglar, bortförda av jakt, bryter. I jaktområdena i Sparrowhawks kan du hitta platser där rovfåglar dissekerar byte. Dessa platser kan lätt identifieras med en hög med fjädrar, och redan från den för att känna igen typen av hökets byte.

Sparrowhawk är en flyttfågel. Det är inte alltid så. Sparrowhawks är flyttfåglar i den norra delen av deras sortiment - från kalla regioner i Europa migrerar de till sydost eller söder för övervintring. Några av hökarna vandrar till den norra delen av den afrikanska kontinenten. När det gäller sparvarna som bor i Centraleuropa, tillbringar vuxna hela året i samma territorium. Men den unga generationen av hökar som har blivit oberoende migrerar också från Centraleuropa.


Titta på videon: 4 minutes of hawks being hawks bnha (Augusti 2022).